keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Vauva 1kk.

Kuukausi on mennyt todella nopeaa.. tuntuu että vastahan sitä oltiin lähdössä synnyttämään ja kaikki muistuu  mieleen vielä selvästi.
Äitiysneuvolasta on käyty katsomassa vauvaa sekä lasten neuvolasta täällä kotona. Seuraavan kerran menemme itse neuvolaan parin viikon päästä näyttämään vauvaa.
Ristiäisiä on suunniteltu ja ne ovatkin juuri ennen joulua. Tänään kävin tilaamassa ristiäispöydälle kimpun sekä kahvipöydän kimpun.

Vauva on alkanut hymyilemään. Eilen sainkin ensimmäisen oikean hymyn vauvalta. Eilen nosti jo päätäänkin mahallan ollessaan todella komeasti. Sitterissä alettiin pieniä hetkiä vauvaa pitämään viimeviikolla.
Jonkin verran iltaisin on mahakipua. Luultavasti d-vitamiini tipoista johtuvaa. Napa on ollut hieman tulehtunut. Täytyy vaan puhdistella topseilla vedellä ja hyvin kuivata. Sientä ei kuitenkaan navassa ole.
Vauva juo tuttipullosta n 100-120ml maitoa kerralla. Suuren helpotuksen tuttiåpullojen sterilointiin tuo mikrosteriloija jonka ostin tuurin kyläkaupasta. Ei tarvitse iltaisin väsyneenä odotella kattilassa olevia pulloja kiehuvaksi vaan pullot kun pesee ja huuhtelee ensin ja laittaa steriloijaan niin 7 minuutissa tulee meidän mikrolla 500w puhtaita. Esikoisen vauva aikana meinasi käydä köpelösti kun laitoin kattilaan pullot kiehumaan ja olin nukahtanut. Kämppä savua täynnä ja vesi siis loppunut kattilasta. tuttipullot kaikki sulaneet levyksi kattilan pohjalle. Taisi olla niin että palovaroittimen patterit loppuneet. Onneksi satuin heräämään silloin.
Nyt on ollut huonoja ilmoja niin ei olla päästy oikein ulkoilemaan mutta muutaman kerran on käyty vaunuilemassa.
Päivärytmi vauvalla menee niin että nukahtaa yö unille n 22-23 herää 2-3 aikaan
sitte herää joko muutaman tunnin päästä tai nukkuu jopa 5 1/2 tuntia. Yleensä kuitenkin herää 6-7 aikoihin. Sitten hereillä muutaman tunnin ja nukkuu muutaman tunnin yleensä on nyt valvonut 10-13 välillä ottaen pikku torkkuja vain tuona aikana. 13-15 saattaa nukkua kokonaan kunnes sitten taas valvoo pätkän ja nukkuu n 18-19. Sitten alkaakin usein ne mahanpuru kitinät jotka kestää useamman tunnin kunnes nukahta sinne yö unille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti